Wrakduik op de Noordzee

geplaatst in: Duikschool, Duikteam 0

Wrakduik op de Noordzee

Op zondagochtend 23 juni is er door een aantal duikers die net de Wrakduik specialty hadden afgerond, gedoken op de Noordzee met Araid wreck diving.

wrakduik noordzee

Bij aankomst in IJmuiden zijn ze aan boord gegaan bij Sander en onder het genot van een kop koffie hebben ze de duiksets opgebouwd en alles goed vastgezet. Daarna richting het wrak dat ca. 35 mijl uit de kust ligt. Na ruim een uur varen kon er geankerd worden bij het wrak van de viskotter Eben Heazer.

In buddyteams via de ankerlijn afgedaald naar het wrak. De duik had een maximale diepte van 30 meter met een bodemtijd van 30 minuten. Het zicht was uitstekend. Op sommige momenten zelfs meer dan 10 meter. De duikers die voor het eerst op de Noordzee doken hebben vooral genoten van de afdaling en het feit dat het nog zo licht was op diepte. Het wrak is mooi begroeid, er was veel vis, grote kreeften en krabben te zien op en rond het wrak. Voor de oplettende duikers onder ons: niemand is zijn linker vin verloren 😉

Aan het eind van de duik zijn ze opgestegen via de ankerlijn en na een veiligheidsstop op 5 meter, via de duiktrap weer aan boord gegaan.

Op de terugweg zaten er een aantal heerlijk op het achterdek en hebben in het zonnetje zelfs even hun ogen dichtgedaan 🙂

Sander heeft een snelle boot, geweldige service aan boord en zo met Araid Wreck diving een professionele en gastvrije mogelijkheid om op de Noordzee te duiken gecreëerd. De duikers hebben ervan genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar! De filmpjes zijn gemaakt door Sander en de foto’s door Bas en Perry. Bedankt daarvoor!

Bekijk ook de film van de ochtend:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *