Rebreather Diver

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Rebreathers waren er voorheen alleen voor technisch duiken, maar dit is nu niet meer het geval. De nieuwe type rebreathers zijn lichtgewicht, makkelijk te vervoeren en hebben geraffineerde elektronica waarmee zij eenvoudiger te bedienen zijn. Waarom duiken met een rebreather? Je krijgt langere nultijden, minder gasverbruik omdat je het meeste van je uitgeademde gassen hergebruikt, en je komt op onovertroffen wijze oog in oog te staan met de zeedieren in het wild omdat je geen irritante bellen meer hebt. De PADI Rebreather Diver cursus laat je kennis maken met het duiken met een rebreather tot een maximumdiepte van 18 meter/60 voet en laat je dingen ervaren die je als duiker niet voor mogelijk hebt gehouden.

Om mee te kunnen doen met de PADI Rebreather Diver-cursus moet je:

Overigens, met brevetten van andere duiktrainingsorganisaties voldoe je mogelijk ook aan de deelnamevereisten.

Wat ga je leren?

Door middel van thuisstudie en klassikale lessen leer je hoe rebreathers werken en wat het belang is van een op de juiste manier opgetuigde en goed onderhouden rebreatherset. Omdat rebreathers onderling sterk van elkaar verschillen zul je ook de handleiding van de fabrikant moeten doornemen voor het type rebreather waarmee je tijdens de cursus gaat duiken. Tijdens zes duiken ga je leren om:

  • De checks voorafgaand aan de duik op de juiste wijze uit te voeren
  • Jezelf de goede gewoonte aan te leren om de lus gesloten te houden als het mondstuk niet in je mond zit
  • Te controleren op bellen, de bailoutdrils uit te voeren en om met andere potentiële problemen om te gaan
  • Het uittrimmen te verfijnen
  • Het computerschermpje en de instrumenten goed in de gaten te houden
  • De procedures voor na de duik uit te voeren en de set te demonteren

Hoe nu van start te gaan?

Neem contact op om je in te schrijven of schrijf je online in voor de PADI Rebreather cursus.

Wat voor duikuitrusting ga je gebruiken?

Jij zorgt voor je eigen masker, vinnen en duikpak. Een snorkel is optioneel, maar een opvouwbare snorkel die je in je zak kunt opbergen zou wel handig zijn. Je hebt ook een Delayed Surface Marker Buoy (DSMB)(signaleringsboei) en haspel nodig. Wij zorgen voor de rebreather.

Zodra je gebrevetteerd bent als PADI Rebreather Diver moet je opnieuw in training als je een ander model rebreather wilt gaan gebruiken aangezien de procedures per model verschillen. Je hoeft echter niet de volledige cursus opnieuw te volgen.

 

De volgende stap

Schrijf je in voor de cursus en behaal een brevet voor duiken met een Rebreather