Nachtduik specialty

Nachtduik specialty

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven. Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus (Nachtduik specialty).

Om deel te kunnen nemen aan de Night Diver Specialty-cursus moet je het PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een hoger brevet hebben en minimaal 12 jaar oud zijn.

Wat ga je leren?

Door bij nacht te duiken leer je om je te focussen op datgene wat door je lichtbundel verlicht wordt, om je drijfvermogen op gevoel onder controle te houden, om bij je buddy te blijven en om aandacht te schenken aan de kleine details waar je normaal overdag niet op zou letten. Tijdens drie nachtduiken zul je het volgende gaan oefenen:

  • Gebruik van je duiklamp en communicatietechnieken.
  • In het donker het water in en uit gaan en navigeren.
  • Vaststellen hoe planten en dieren anders zijn of zich anders gedragen bij nacht.

 

Hoe nu van start te gaan?

Breng een bezoek aan de winkel om je in te schrijven voor deze cursus of schrijf je online in voor de cursus

Wat voor duikuitrusting ga je gebruiken?

Los van je basisduikuitrusting, heb je een hoofdduiklamp nodig en een backuplamp. We bespreken tijden de les  nog andere uitrustingsstukken aan, zoals bijvoorbeeld een dikker duikpak afhankelijk van de duiklocatie zodat je het voldoende warm hebt na het invallen van de duisternis.

De volgende stap

Behaal je volgend brevet:

  • Schrijf je in voor de Nachtduik specialty.
  • Overweeg meerdere cursussen die je ervaring bij nacht verrijken en verbeteren, zoals de Peak Performance Buoyancy-, Fish Identification- en Underwater Navigation-cursus.
  • Kijk ook eens naar het PADI Master Scuba Diver-brevet.