Enriched Air Nitrox Specialty

Enriched Air Nitrox Specialty

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De PADI Enriched Air Diver-cursus is de meest populaire specialty-duikcursus van PADI. Waarom? Omdat duiken met verrijkte lucht nitrox je langere nultijden biedt, vooral bij herhalingsduiken. Als langer onder water blijven en een minder lang oppervlakteinterval je als muziek in de oren klinkt, twijfel dan niet en word enriched air diver.

Als je PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 12 jaar oud dan mag je deelnemen aan de Enriched Air Diver Specialty-cursus.

 

Wat ga je leren?

Je zult leren waarom je langere nultijden krijgt als je duikt met lucht met een hoger zuurstofpercentage en minder stikstof. Ook wordt er ingegaan op enkele aandachtspunten met betrekking tot apparatuur voor verrijkte lucht. Tijdens de cursus zal je:

  • Meer te weten komen over omgaan met de blootstelling aan zuurstof.
  • Het analyseren van het zuurstofpercentage in je duikfles oefenen.
  • Je duikcomputer instellen voor duiken met verrijkte lucht.

 

Hoe nu van start te gaan?

Geef je op voor Enriched Air Diver via de website of kom langs in de winkel om je in te schrijven voor de cursus en om je studiematerialen mee te nemen zodat je meteen thuis aan de slag kunt.

 

Wat voor duikuitrusting ga je gebruiken?

De meeste duikapparatuur en duikcomputers van tegenwoordig kunnen omgaan met verrijkte lucht. We lijken samen of jouw duikuitrusting voldoet aan de aanbevelingen van de fabrikant en plaatselijke vereisten.  Je zult o.a. het gebruik van een zuurstofanalysator oefenen.

De volgende stap

Verleng je duiktijd en behaal je volgend brevet:

  • Schrijf je in voor Enriched Air Diver en maak een afspraak op het duikcentrum.
  • Kijk ook eens naar het PADI Master Scuba Diver-brevet.