PADI Sidemount deel 2

geplaatst in: Duikreizen, Duikschool, Freediving 0

sidemount

PADI Sidemount deel 2

Een aantal duiken en loodexperimenten later, begint het sidemount duiken een heel stuk prettiger aan te voelen. Hierbij dan PADI Sidemount deel 2. Mocht je deel 1 niet hebben gelezen, kijk dan hier voor PADI Sidemount deel 1.

sidemount

Het loodharnas op de sms75 zit voor gebruik met aluminium tanks iets aan de hoge kant. Uiteindelijk door een aanpassing met een gordel op het vest, lukt het toch om er comfortabel mee te duiken. Ook wordt er wel lood aan de tanks bevestigd om dit “probleem” mee op te lossen, maar deze oplossing (lood onderaan vest) werkt ook. Het zorgt ervoor dat het constante voorover kantel gevoel weg is.

sidemount

De tanks liggen dichter tegen mijn lichaam door een aanpassing van de plaatsing van de D-ringen. Wel blijft de weerstand van deze enorme configuratie even wennen. Zoals Olaf B op facebook al zei: ” Freediven is veel vrijer, geen gesleep met flessen”. Daarnaast ben ik als Freedive instructeur misschien een beetje verwend om zonder balast te duiken.

Het valt me nu op dat als ik een zwemslag doe, de tanks vervolgens tegen me aan vibreren door de weerstand van het water.

Nogmaals ben ik natuurlijk door het Freediven wat verwend en duik ik daarnaast in Nederland altijd met een 7 liter flesje, dus is het hoogst waarschijnlijk gewoon even wennen om met zoveel “weerstand”  in het water te liggen.

sidemount

Dan heb je ook nog de oefeningen. Als de instructeur 1 van de twee tanks invordert, wordt het weer een nieuwe balans zoeken

sidemount

Naast alle drijfvermogen drukte vraag ik me tussendoor nog even af hoe het komt dat wel de Lionfish, maar niet de clownfish het Caribisch gebied heeft ontdekt.

lionfish clownfish

Aangezien mijn 2e tank in beslag is genomen, wordt het vervolg in dit geval een single tank sidemount duik. Dat valt best mee met de aluminium tanks, omdat die aanzienlijk lichter zijn dan stalen tanks. Meer daarover in het volgende verslag.

sidemount

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *