PADI Sidemount deel 1

geplaatst in: Duikreizen, Duikschool 0

PADI Sidemount deel 1

PADI Sidemount deel 1

Mooie lokatie voor de PADI Sidemount Specialty is natuurlijk Curacao. Vandaag de ervaring van PADI Sidemount deel 1.

Het begint met het voorbereiden van de tanks. Dat gaat al volledig anders dan bij regulier (backmount) duiken.

Er gaan verschillende banden omheen. Een aantal elastische om de slangen onder te bevestigen en een aantal met clips om de tanks mee aan het sidemount vest te bevestigen.

Dan hebben we nog water nodig en dat is gelukkig ruimschoots aanwezig op dit eiland. In dit geval gaat het om Blue Bay beach.

sidemount03

Nadat de tanks zijn voorbereid, kunnen de automatensets erop gemonteerd worden en dan moet je even iemand lief aankijken om ze naar de waterkant te zeulen. Voorlopig na een eerste poging denk ik toch dat het dragen van 1 tank naar de waterkant op je rug, makkelijker is dan 2 tanks aan de hand tillen. Kan ook een leeftijdsdingetje zijn natuurlijk.

sidemount02

Eenmaal in het water is alles natuurlijk een stuk lichter en gaat het in eerste instantie om het op de juiste plek bevestigen van de tanks en uitloden. Niet alleen de hoeveelheid lood maar ook waar je het plaatst is belangrijk.

Daarnaast moeten de tanks goed naast je lichaam hangen en dat was eigelijk allemaal niet bepaald gelukt deze eerste duik.

sidemount04

Dit is zoals het er zo ongeveer uit zou moeten zien

sidemount05

sidemount07

 

Bij mij staan de tanks te ver naar buiten

sidemount08

Het loodharnas dat bij de sms75 van Hollis hoort zit te hoog gemonteerd, waardoor het constant werken is om niet voorover te kantelen.

sidemount09

Tijdens deze eerste Sidemountduik had ik regelmatig de emotie ” Ieks!!!!! Wat zwemt er tegen me aan? “, maar dat waren dan dus de rondzwabberende tanks die tegen m’n benen aan botsten…. Dat is even wennen toch, die tanks aan de zijkant!

sidemount10

Al met al viel het me niet mee deze eerste duik. En het absolute gevoel van vrijheid wat ik me erbij had voorgesteld, was er zeker nog niet deze eerste duik. Maar de volgende duik plaats ik het lood en de tanks anders en wordt het weer een hele andere ervaring. Wordt vervolgd…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *