PADI Open Water Diver

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De PADI Scuba Diver cursus is een gedeelte van de de PADI Open Water Diver cursus. Als je weinig tijd hebt, maar toch een duiker wilt worden, dan is de PADI Scuba Diver cursus de beste keuze voor jou. Helemaal als je verwacht alleen maar met een gids te gaan duiken. Als het PADI Open Water Diver brevet je uiteindelijke doel is, dan is deze cursus is een mooie tussenstap.


PADI Scuba Divers zijn gekwalificeerd om:

  • te duiken onder directe supervisie van een PADI Professional tot een maximum diepte van 12 meter.
  • luchtvullingen te krijgen, duikuitrusting te huren of te kopen en deel te nemen aan duikactiviteiten waar supervisie aanwezig is.
  • verder te gaan met de duiktraining, zoals het behalen van het PADI Open Water Diver brevet en deel te nemen aan enige specialty diver cursussen.

Wat leer je?

De PADI Scuba Diver cursus bestaat uit drie delen:

  • Theorie (online, zelfstudie of in het klaslokaal) om de basisprincipes van het duiken te begrijpen – dit zijn de eerste drie hoofdstukken van de PADI Open Water Diver cursus.
  • Beschutwater / zwembad duiken om de basisvaardigheden te leren – de eerste drie van vijf duiken van de Open Water Diver cursus.
  • Buitenwaterduiken om je vaardigheden te gebruiken en ervaring op te doen – de eerste twee van vier duiken van de Open Water Diver cursus.

Toelatingseisen

Om mee te mogen doen aan een PADI Scuba Diver cursus of Junior Scuba Diver cursus moet je

  • 10 jaar of ouder zijn en beschikken over goede zwemvaardigheden en in goede lichamelijke gezondheid zijn. Ervaring met duiken is biet vereist, maar je kunt ook eerst het PADI Discover Scuba Diving programma proberen.

Wat is leuk?

Wat is het leukste gedeelte van deze cursus…eigenlijk alles, want leren duiken is een geweldige ervaring. De eerste keer dat je onder water ademt is een ongelooflijke ervaring, die je nooit meer vergeet. Je leert alles om veilig een gebrevetteerde duiker te worden. Gedurende deze cursus maak je tenminste 3 beschutwater of zwembadduiken en twee duiken in het buitenwater onder de supervisie van je PADI Instructor.

Kijk bij de PADI Open Water Diver cursus voor het rooster in Alkmaar of Den Helder

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs € 399,-

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis te vervolgen!

  • Neem hier contact op om je te aan te melden voor de PADI Scuba Diver cursus.