Duiken leren bij Scubido: PADI Open Water Diver

padi_openwaterdiver

De PADI Open Water Diver cursus is het eerste volwaardige duikbrevet binnen het PADI systeem van duikopleidingen. Na het behalen van je PADI Open Water Diver brevet ben je in staat om samen met een buddy zelfstandig duiken te plannen en te maken in een omgeving die gelijk is aan de omgeving waarin je hebt leren duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

Wat leer je?

In de PADI Open Water Diver cursus leer je de basisvaardigheden van het duiken in de ontspannen beschermende omgeving van een zwembad. Tijdens de PADI Open Water Diver cursus ga je minimaal 5 zwembadduiken maken. Scubido gebruikt voor haar zwembadduiken het zwembad de Hout in Alkmaar. De watertemperatuur in het zwembad is zeer aangenaam zodat je je aandacht volledig kunt richten op het aanleren van je duikvaardigheden.

duikles

De kennis ontwikkeling van het duiken doe je in je eigen tempo thuis door zelfstudie, waar bij je gebruik maakt van je eigen PADI Open Water Diver Touch. Dat is het digitale lespakket van PADI wat je kunt gebruiken met een tablet of computer, dus geen dvd speler meer nodig. De zelfstudie wordt afgerond met een theoriesessie bij Scubido op het duikcentrum in Schoorl waar Je de sfeer van het duiken kunt proeven in het goed uitgeruste PADI duikcentrum.

Tijdens de theoriesessie zullen we je kennis aanvullen met voorbeelden uit de praktijk, duikuitrusting uit de duikwinkel en verwijzingen naar andere onderdelen binnen de cursus waar je je kennis zelf zult gaan toepassen. Ook zullen we toetsen of je de basiskennis van het duiken beheerst door je het examen te laten maken aan het einde van de kennis ontwikkeling. Tevens passen we dan de duikpakken voor de buitenwaterduiken.

Scubido is een van de twee Duikcentra in Noord-Holland die de hoge status van PADI Instructeurs opleidingscentrum heeft behaald. PADI 5* IDC center

idccenter

Als je alle basis vaardigheden van het duiken in het zwembad beheerst en je hebt ook beheersing van de duiktheorie getoond door voldoende te scoren op de Quizjes en het examen, dan ben je klaar voor de buitenwaterduiken.

In het Buitenwater ga je minimaal vier buitenwaterduiken maken verdeeld over twee zaterdagochtenden of middagen. Tijdens de buitenwaterduiken ga je het geleerde in het zwembad (je duikvaardigheden) en het geleerde in het leslokaal (je duiktheorie) in de praktijk toepassen.

Je zult de buitenwater duiken gaan maken in de mooie omgeving van de Vinkeveense plassen, waar de water kwaliteit en het zicht onderwater tot het beste van Nederland behoort. Je zult verbaast zijn over het onderwaterleven wat je tijdens de buitenwater duiken zult gaan zien. Het is ons dan ook een genoegen om je daar mee in contact te mogen brengen.

Nadat je aan alle uitvoeringsvereisten van de PADI Open Water Diver cursus hebt voldaan en wij als instructeurs bij Scubido tijdens je buitenwaterduiken hebben kunnen constateren dat je je verantwoord, bewust en comfortabel gedraagt en jij hebt het gevoel dat jij onder gelijke omstandigheden met een buddy duiken zou kunnen plannen en maken binnen de ervaring van je opleiding tot een maximale diepte van 18 meter, dan zal Scubido je PADI Open Water Diver brevet aanvragen bij PADI.

Na je brevettering als PADI Open Water Diver kun je voor de rest van je leven over de hele wereld gaan duiken samen met een buddy.

Er zal een wereld voor je open gaan.

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs € 399,- (incl. gebruik uitrusting, PADI Touch lespakket en brevetteringskosten)

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis te beginnen!

  • Neem hier contact op om je te aan te melden voor de PADI Open Water Diver cursus.
  • Of lees eerst nog eens rustig alles door. Ook voor de junior versie