Duiken leren bij Scubido: PADI Open Water Diver

padi_openwaterdiver

De PADI Open Water Diver cursus is het eerste volwaardige duikbrevet binnen het PADI systeem van duikopleidingen. Na het behalen van je PADI Open Water Diver brevet ben je in staat om samen met een buddy zelfstandig duiken te plannen en te maken in een omgeving die gelijk is aan de omgeving waarin je hebt leren duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

Wat leer je?

In de PADI Open Water Diver cursus leer je de basisvaardigheden van het duiken in een ontspannen beschermde omgeving. Je begint de opleiding dus in een zwembad. De zwembadlessen bestaan uit een aantal modules. De watertemperatuur is aangenaam, zodat je je aandacht volledig kunt richten op het aanleren van je duikvaardigheden.

padi open water diver

Theorie

De kennisontwikkeling van het duiken doe je in je eigen tempo thuis door zelfstudie, waarbij je gebruik maakt van je eigen PADI Open Water Diver Touch. Dat is het digitale lespakket van PADI wat je kunt gebruiken met een tablet of computer, dus geen dvd speler meer nodig.

De zelfstudie wordt afgerond met een theoriesessie bij Scubido op het duikcentrum in Schoorl, zodat je de sfeer van het duiken kunt proeven in het goed uitgeruste PADI duikcentrum. Tijdens de theoriesessie zullen we je kennis aanvullen met voorbeelden uit de praktijk, duikuitrusting uit de duikwinkel en verwijzingen naar andere onderdelen binnen de cursus waar je je kennis zelf zult gaan toepassen. Ook zullen we toetsen of je de basiskennis van het duiken beheerst door je het examen te laten maken aan het einde van de kennis ontwikkeling. Tevens passen we dan de duikpakken voor de buitenwaterduiken.

Scubido is een van de twee Duikcentra in Noord-Holland die de hoge status van PADI Instructeurs opleidingscentrum heeft behaald. PADI 5* IDC center

idccenter

Zwembadlessen

Als je alle basis vaardigheden van het duiken in het zwembad beheerst en je hebt ook beheersing van de duiktheorie getoond door voldoende te scoren op de Quizjes en het examen, dan ben je klaar voor de buitenwaterduiken.

 
 
Buitenwaterduiken

In het Buitenwater ga je minimaal vier buitenwaterduiken maken verdeeld over twee zaterdagochtenden of middagen. Tijdens de buitenwaterduiken ga je het geleerde in het zwembad (je duikvaardigheden) en het geleerde in het leslokaal (je duiktheorie) in de praktijk toepassen. Je zult de buitenwater duiken gaan maken in de mooie omgeving van de Vinkeveense plassen, waar de water kwaliteit en het zicht onderwater tot het beste van Nederland behoort. Je zult verbaast zijn over het onderwaterleven wat je tijdens de buitenwater duiken zult gaan zien. Het is ons dan ook een genoegen om je daarmee in contact te mogen brengen.

Het duikbrevet

Nadat je aan alle uitvoeringsvereisten van de cursus hebt voldaan dan zal Scubido jouw brevet aanvragen bij PADI. Na jouw brevettering als PADI Open Water Diver kun je voor de rest van je leven over de hele wereld gaan duiken samen met een buddy.

Er zal een wereld voor je open gaan.

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs:  € 499,-

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis te beginnen!

  • Neem hier contact op om je te aan te melden voor de PADI Open Water Diver cursus.
  • Of kijk nog even in het cursusrooster van Alkmaar of Den Helder