PADI Freediver workshop

 

PADI Freediver

 

Voor wie is deze cursus?

Freediving gaat over innerlijke kracht, discipline en beheersing. Door middel van de juiste technieken, kun je veilig en gecontroleerd je grenzen verleggen. De ultieme rust ervaar je als je zonder allerlei materialen, in complete stilte, door de onderwaterwereld gaat. De PADI Freediver Workshop is je eerste stap in de ontdekkingsreis waarom freediven zo’n populaire manier is om de wereld onderwater te ontdekken. Om te starten met een PADI Freediver Workshop moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Je moet een goede zwemvaardigheid hebben en fysiek gezond zijn. Je hoeft geen eerdere ervaring met snorkelen of freediven te hebben.

Wat gaan we doen?

Tijdens de Freedive Introductie laten we je proeven aan verschillende disciplines binnen het freediven. Naast een theorie deel ga je het zwembad in om een aantal freedive disciplines te oefenen en ervaren. De freedive sport gebruikt andere materialen dan de duiksport en dat zal je zien en ervaren.

Theorie

  • De freedive introductie begint met een theorie deel waarin uitgelegd wordt wat je in het zwembad gaat doen. Je gaat ook al een paar oefeningen doen om alvast te proeven aan wat je daarna in het zwembad gaat doen.

Static

  • Hier ligt de freediver aan de oppervlakte met het gezicht in het water en houdt zijn of haar adem in. Het doel is om zo lang mogelijk de adem in te houden.

Dynamic met vinnen

  • Hierbij wordt onderwater een afstand gezwommen met gebruik van vinnen of een monovin. Het doel is om ver mogelijk te zwemmen.

 

Freedive materialen 

  • Je krijgt tijdens de cursus uitleg over de speciale freedive materialen en je mag ook zelf een aantal van die materialen proberen zodat je kunt ervaren wat het verschil is met ‘normale’ duikmaterialen.

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op zodat we je kunnen indelen in een van onze workshops. Bij deze workshop hoef je niets voor te bereiden en (buiten badkleding en een handdoek) niets mee te nemen, voor alles wordt gezorgd!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de PADI Freediver workshop zijn € 35,-

De volgende stap

Wanneer je de introductieduik hebt gedaan, of je weet al dat je verder wilt met freediving:

Neem contact met ons op om de cursus in te plannen