EFR Instructeur

De Emergency First Response instructeursopleiding

EFR InstructeurReanimatie en eerste hulp zijn belangrijke vaardigheden waar veel naar gevraagd wordt. Als Emergency First Response Instructor kun je deze vaardigheden aan iedereen leren.

Waarom het zo leuk is

Geef les in reanimatie en eerste hulp zodat je cursisten op een noodgeval zijn voorbereid.

Wat je leert

Je leert hoe je het leerproces structureert, welke eisen er worden gesteld aan een cursus die is gebaseerd op praktijklessen en welke rol je als instructeur hebt in de leeromgeving als je reanimatie en eerste hulp geeft.
Je leert ook hoe je de cursisten motiveert, hoe je de kennis van de deelnemers beoordeelt, hoe je de cursus effectief presenteert, hoe je bedreven raakt in het ontwikkelen van de praktijklessen, en je komt te weten hoe je van de scenario’s een effectief leerproces kunt maken.

Waarin je les kunt geven

Leer hoe je de cursussen Emergency First Response primaire zorg (reanimatie) en Emergency First Response secundaire zorg (eerste hulp) geeft.
Je leert ook hoe je de aanbevolen onderdelen Automatische Externe Defibrillator (AED), zuurstof toedienen en behandeling van verstikking geeft.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

De EFR Instructor Start-up Kit (artikelnr. 60215) bevat een complete set lesmateriaal voor ieder van de EFR-cursussen.

Deelnamevereisten

Je moet

  • De cursussen primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (eerste hulp) hebben afgerond als Emergency First Response of een kwalificerend diploma hebben van een andere organisatie, binnen de voorgaande twee jaar.