20 jaar Scubido

geplaatst in: Duikschool 0

20 jaar Scubido

Heel lang geleden op een eiland hier ver vandaan ontstonden de plannen voor een eigen duikschool.
In onze voortuin op Curacao werden de eerste plannen gesmeed. De tijd vliegt, in juni al 20 jaar Scubido.

20 jaar Scubido voortuin

Er werd druk getekend en flink nagedacht over waar die duikschool moest komen en hoe het eruit zou gaan zien.

Tussendoor werd er ook nog wel gedoken natuurlijk

We pakten onze spullen, dropten ze om later te laten verschepen en kochten een ticket naar Trinidad.
Als je wel eens bij ons in de winkel bent geweest, herken je misschien de hangmatten en de radio. Prima kwaliteit, werkt nog steeds. De radio dan, de hangmatten gebruiken we niet meer.

20 jaar Scubido radio

Na een paar dagen Trinidad vertrokken we met de boot naar Tobago.

Werkelijk een prachtig groen eiland. Curacao was 20 jaar geleden nog niet zo groen als het er nu is, dus voor ons was het echt adembenemend tussen de plensbuien door. Dat waren we ook niet echt gewend op Curacao.

Na een paar dagen rondzwerven op het eiland met een jeep vonden we een goede reden om altijd de bordjes met aanwijzingen te lezen, daarna Crusoes Cave en vervolgens Englishman’s Bay en werden meteen enthousiast. Als enthousiaste kantduikers zagen we hier mogelijkheden.

We kregen geen toestemming om in die baai een duikschool te beginnen en waren inmiddels alweer terug in Nederland en ook weer aan het duiken. In Vinkeveen hadden ze het duikgebied verplaatst, dus er was genoeg te ontdekken 🙂

We begonnen met lesgeven vanuit huis. De volgende stap was toen snel gezet. We huurden een casco pandje in Schoorl en gingen verbouwen. Van stroom aanleggen t/m de inventaris. Het was een aardige klus, maar het staat er nog steeds. Geen palmbomen voor de deur, maar wel lekker veel kantduiken. Dat vinden we nog steeds leuk.

kantduiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *